Anne Adaylarının En Çok Merak Ettiği 7 Estetik Sorusu

Doğum Sonrası Anne Estetiği

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Anne Adaylarının En Çok Merak Ettiği 7 Estetik Sorusu

Hamile kalmak, bebek sahibi olmak gerçek anlamda, yaşamı değiştiren bir olaydır. Değişim sadece bebekle birlikte hayatınızda olmaz, aynı zamanda vücudunuz doğuma hazırlanmak için büyük değişimler geçirir..

Birçok kadın, vücutlarının doğumdan önceki boyut ve şekline, hatta çocukları doğduktan aylar veya yıllar sonra bile geri dönmediğini fark edebilirler.

Neyse ki estetik cerrahi var ve annelerin yardımına koşuyor. Bedeni doğumdan sonra eski haline döndürme konusunda mucizeler yaratan doktorlarımıza, merak ettiğimiz soruları sorduk: 

Hamileyken Botoks ve Göz Altı Işık Dolgusu Yaptırabilir Miyim?

pregnant and botoxGöz Hastalıkları Uzmanı  Op. Dr. Hanzade Kocatürk: “Ne yazık ki, gebelik sırasında botox ve dolgu maddelerinin etkilerinin ne olduğunu bilmiyoruz.

Botoks veya dolgu maddelerinin doğmamış bir bebeğe zarar verme veya emzirirken anne sütüne geçme olasılığını araştıran çok az sayıda çalışma var.
Op. Dr. Hanzade Kocatürk whatsapp
Ayrıca, bu uygulamaların gelişmekte olan bebekler üzerindeki etkilerini değerlendirmek için bilimsel çalışmaların yapılması da muhtemel değil. Bu bilgi eksikliğinden dolayı anne adaylarına botoks ve dolgu önerilmemektedir.

Hamileyken bu tedavilerin uygulanmamasını tavsiye ediyorum.”

Doğumdan Sonra Karnım Sarkar ve Derim Sarkarsa, Çözüm Yolları Nelerdir?

after pregnantEstetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berat Çiğdem: “Anne olmak dünyanın en kutsal olaylarından bir tanesi. Anne olmayı planlayan her kadının öncelikle bebeğine odaklanması, onu gebelik sırasında ve sonrasında iyi beslemesi, bakması birincil hedefi olmalı.

Eğer ideal bir kiloda gebe kalır, doğru bir beslenme ve gebelik egzersizi rutinini devam ettirir ve cildinizi sürekli çatlaklara önlem amaçlı nemlendirirseniz, özellikle karın bölgesinde sarkma, çatlak sorunu yaşamazsınız.

Aksi bir senaryoda, derinin çatlaması ve karın bölgesinin sarkması muhtemeldir. Karın germe ise bu konuda bize gerçek anlamda iyi sonuçlar veren bir operasyon.

Karın germede hem sarkan deriyi, hem mevcut çatlakları bedenden uzaklaştırıyor, hem de gevşeyen karın zarını sağlamlaştırıyoruz.”

Göğüslerim Sarkarsa Neler Yapılabilir? Doğumdan Ne Kadar Zaman Sonra Dikleştirme Operasyonu Olabilirim?

saggy breastEstetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sevgi Kurt; “Doğumdan sonra fark edilen en büyük değişim memelerdeki hacim kaybı oluyor. Bu hacim kaybı, emzirmeniz bitene kadar fark edilmeyebilir.

Hatta birçok kadın doğumdan sonra memelerinin şiştiğini, büyüdüğünü hisseder. Emzirme dönemi geçtikten ortalama 6 ay sonra ise işte asıl hacim kaybı ve sarkma gözlemlenmeye başlar.
Sevgi Kurt, MD
Sarkma büyük bir endişe ise, meme dikleştirme memelerinizi daha diri bir duruma getirecektir. Meme dikleştirme sırasında fazla deri çıkarılır ve meme başı, areola daha iyi bir konuma yükseltilir.

En iyi sonuç için, meme dikleştirmeden önce emzirmenin bitmesini ve meme dokusunun stabilize olmasını beklemeniz gerekiyor.

Bu arada meme büyütme de aynı operasyonda yapılabilir. Dikleştirme şeklini eski haline getirirken implantlar ise memeye hacim katar.”

Ya Tekrar Hamile Kalırsam?

pregnantEstetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Bulam: “Cerrahi sonuçların etkilenmemesi için tüm gebelikleriniz tamamlandıktan sonra harekete geçmenizi öneririm.

Dikleştirilen, form verilen ve sıkılaştırılan bir vücut bölgesi, sonradan yaşanacak bir gebelikle beraber tekrar deforme olabilir.

Operasyondan sonra hamile kaldığınızı varsayarsak eğer, elbette vücudunuzu yeniden şekillendirmek için, yeniden bir cerrahi tedavi her zaman mümkündür.”

Doğumdan Sonra Bölgesel Yağlanma Sorununu Çözemezsem, Neler Yapılabilir?

liposuction after pregnantEstetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Ambarcıoğlu: “Doğum yaptıktan sonra eski şeklinize geri dönmek büyük bir zorluk olabilir. Diyet ve egzersizle bile, bir türlü yerinden gitmeyen, inatçı bölgesel yağlarınızın olduğunu görebilirsiniz.

Liposuction ile vücut şekillendirme, fiziğinizi düzene sokabilir, diyet ve egzersizle elde edemediğiniz sonuçları almanıza yardımcı olabilir. Liposuction, hedef yağları almaya yönelik bir girişimdir ve kesiler küçük olduğu için çok az iz bırakır.

Liposuction tedavisinde, bölgeye anestezik bir sıvı enjekte ederiz ve ardından yağı bir kanül ve vakumla dışarı alırız. Vücudun hemen hemen her yerinde yapılabilir. Ancak genellikle karın, uyluk, kalça, çene altı ve kollardaki yağları almak için kullanılır.”

Normal Doğumdan Sonra Vajinamda Genişlik Yaşamaktan Korkuyorum. Hangi Cerrahi İle Çözüm Bulabilirim?

vaginaJinekolog Op. Dr. Evrim Aksoy: "Vajinal doğum yaptıktan sonra vajinanın iç duvarlarındaki kasların zayıflaması nedeniyle vajinanızda gevşeklik hissedebilirsiniz. Vajinoplasti veya vajinal gençleştirme, vajinal boşluğu sıkılaştırabilen bir tedavidir.

Doğum, vajinal kasların gevşemesi ve vajinal kanalın genişlemesi nedeniyle sürtünme ve cinsel zevkin azalmasına neden olabilir.
Op. Dr. Evrim Aksoy whatsapp
Vajinal gençleştirme, fazla dokuları uzaklaştıran ve vajinanın altındaki kasları sıkılaştıran bir işlemdir.

Artan cinsel haz ve artan özgüvene ek olarak, bazı kadınlar vajinoplasti sonrası pelvik taban güçlendirme egzersizleri ile kombine edildiğinde idrar kaçırma sorunlarının da azaldığını bildirmiştir.”

Vajinoplasti İçin Doğum Sonrası Ne Kadar Beklemeliyim? 

vaginoplastyJinekolog Prof. Dr. Fuat Demirci “Vajinoplasti doğum yaptıktan sonra en az üç ay sonra yapılabilir.  Bu sürede epizyotomide yapılmışsa tam iyi iyileşme sağlanır. 

Ayrıca hamilelik ve doğumdan kaynaklanan ödem  ve gevşemelşer de bu sürede düzelir. Vajinoplasti bir, bir buçuk saat süren bir operasyondur.

Üç ila dört gün sonra işe ve hafif aktivitelere dönülebilir  Altı ila sekiz haftada egzersiz ve cinsel ilişki yasağı kalkar.”


Yayınlanma tarihi: 27/12/2021

-

Son Güncellenme: 30/10/2023

Başa Dön