Ameliyattan Sonra Nasıl Görünecek? Sonucu 3D Olarak Görebilirsiniz!


Hülya Alkan tarafından yazılmıştır.

Ameliyattan Sonra Nasıl Görünecek? Sonucu 3D Olarak Görebilirsiniz!

Hayallerindeki vücuda kavuşmak isteyen herkesin ilk aklına gelen soru; estetik ameliyattan sonra nasıl görünecek? 3D Vectra teknolojisi sayesinde istenilene en yakın sonucu 3 Boyutlu olarak görmek mümkün!

Ameliyat sonrası hedeflenen görünüme ulaşmak biraz zaman alsa da, şükürler olsun ki yaklaşık sonucu görmek ameliyattan önce de mümkün.

Bu güne kadar kullanılan iki boyutlu simülasyonlar, operasyonun sonucu hakkında ortalama bir fikir veriyordu. Ancak geliştirilen üç boyutlu simülasyon tekniğinin ardından istenilene en yakın görüntüyü ameliyattan önce görebilmek artık hayal değil.

Duygusal Tatmin Önemli

meme estetiği

Estetik cerrahi ameliyatları, öncelikli olarak kişinin vücut görüntüsüyle ilgili duygusal tatminini hedefliyor. Ameliyattan önce insanın 3D simülasyonla nasıl görüneceğini kendi gözleriyle görmesi de, endişeyi ortadan kaldıran en önemli faktörlerden biri.

Türkiye’de de bir çok plastik cerrahi kliniğinde kullanılmaya başlanan teknolojiyi kısa zaman önce meme büyütme ameliyatı geçiren 32 yaşındaki Didem G., sosyal medya hesabındaki samimi paylaşımıyla şöyle aktarıyor;

Senelerce hayalini kurduğum memelere sahip olmak için en sonunda ameliyat olmaya karar verdiğimde en çok merak ettiğim şey, ameliyattan sonra nasıl görüneceğimdi. Doktorum muayene esnasında istediğim büyüklüğün bende nasıl duracağını üç boyutlu olarak görebileceğimi söylediğinde önce kulaklarıma inanamadım. 70 A olan göğüslerimin 80 B’ye kadar büyümüş halini ameliyata girmeden önce görebilmek? Gerçekten paha biçilemez...

Peki Nasıl Çalışır, Nedir Bu 3D Vectra?

3d burun estetiği

Bu güne kadar kullanılan yöntemlerden farklı olarak 3D Vectra, yüksek çözünürlüklü 6 farklı kamera ile 3D analiz olanağı sağlıyor. Yani artık muayene aşamasında doktorunuzun bu cihaz yardımıyla çektiği fotoğraflar bilgisayar ortamında üç boyutlu bir hale geliyor .

Özellikle meme, burun, çene gibi estetik amaçlı operasyonların hedeflenen sonuçlarını bilgisayar ekranında görebilmenizi mümkün kılıyor.

Bu teknoloji sayesinde doktorunuz, internet bağlantısı olan her yerden, bilgisayar ortamında oluşturulmuş görüntünüzü 3  boyutlu olarak görebiliyor. Sadece 3 etaptan oluşan çok basit bir işlem sonucunda fiziksel özelliklerinizi temel alan 3 boyutlu simülasyonunuz oluşuyor. Doktorunuzla birbirinizi en iyi şekilde anlayabilmenizi sağlayan bu interaktif ve görsel işlem konsültasyon sırasında çok kısa bir sürede yapılabiliyor.

Uygulama, idealinizdeki sonuçları önceden görebilmenizin yanında, cerrahınızın uygulayacağı ameliyatla ilgili vereceği kararları da teknik açıdan olumlu yönde etkiliyor. Burun estetiği, profiloplasti, yüze dolgu ve botoks uygulamaları gibi işlemlerde beklenen sonucu ekranda görebilmek, hasta ve doktorun karşılıklı değerlendirmesi sonucu en ideal görünüme kavuşmak kolaylaşıyor.

Sistem özellikle Meme Büyütme Ameliyatlarında kullanılacak protezin büyüklüğü, çeşidi gibi önemli kriterlerin belirlenmesinde etkin rol oynuyor. Vücut yapınız, göğüs kafesinizin formu gibi farklılıklar göz önüne alınarak en sağlıklı ve hayal edilen görünüme ulaşmak konusunda önemli bilgiler sağlıyor.

Kavuşmak istediğiniz form için eğer bir protez kullanılması gerekiyorsa, farklı boy ve çeşitlerdeki seçeneklerin arasından hangisinin sizin için en uygun olduğunu birkaç dakika içinde görebilmek, ameliyat öncesi duygusal tatmin açısından büyük önem taşıyor.


Yayınlanma tarihi: 22/06/2017

-

Son Güncellenme: 20/05/2021

Başa Dön