Ameliyatsız İç Bacak Germe Mümkün Mü?

Bacak (Uyluk) Germe
Bacak (Uyluk) Germe tedavisinde öne çıkan merkezler

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Ameliyatsız İç Bacak Germe Mümkün Mü?

Elbette mümkün!

Kimilerinin yaş alma, kimilerinin ise kilo alıp verme serüvenleri sonucu yüz yüze kaldığı bacak sarkmalarının pek çok çaresi mevcut. Egzersizlerden bitkisel çözümlere ve hatta alternatif tedavilere kadar hemen her yaşa uygun çözümden söz etmek mümkün.

Bahsedeceğimiz tüm bu çözüm önerilerini okuyup dilerseniz ek araştırmalar da yaptıktan sonra bedeninize ve sağlık durumunuza en uygun olanını rahatlıkla seçebilirsiniz. Buyurun ilk önerimizle başlayalım.
 

1-ThermiLift / ThermiTight

thermirf cihazı

Güncel ve teknolojik bir tedavi yöntemi olan thermilift, enjekte edilebilen bir radyo frekans sistemidir. Oldukça ince kanüller ile tedavi edilmek istenen bölgeye ısı verilerek uygulanır. Lokal anestezi altında yapılır ve bölgenin büyüklüğüne göre ortalama 2-3 saat sürebilir.

Anestezi etkisini gösterdikten sonra kanül cilt altına yerleştirilir. Bu aşamada ısının derecesi ve ne derinlikte uygulanacak olması oldukça önemlidir. Termal kamera yardımıyla cildin ısısı ölçülerek işlem kontrollü bir şekilde yapılır. Bu sayede bölgedeki yağlar ısınıp erirken deri de sıkılaşır.

Thermilift uygulamasının avantajlarından bir tanesi işlem sırasında da sonrasında da acı vermemesidir. Uygulanan bölgenin durumu ve büyüklüğüne göre 1-2 gün boyunca sıkı bir bası kıyafeti giyilmesi gerekir. Bu tedaviyi tercih eden hastalar iş ve sosyal hayatlarından geri kalmadan günlük yaşamlarına kısa sürede devam edebilirler.

Yaklaşık 1 ay içerisinde gözle görülür bir sonuç hissedilse de bacakların en iyi halini alması 6. ayda mümkündür. Thermilift tedavisi bacak germe için uygulandığında kalıcıdır ancak yıllar içerisinde yaşa ve kilo alımına bağlı olarak az da olsa deri gevşemesi görülebilir.

Thermilift veya diğer adıyla thermitight tedavisi sadece bacak ve uyluk bölgesi değil, vücudun benzer problemleri yaşayan diğer pek çok bölgesi için de uygulanabilir.
 

2-Bacak Germe Egzersizleri

egzersiz

Bacak germe egzersizleri, sağlıklı ve doğal bir yöntemle bacakların istenilen şekle gelmesini sağlar. Kişisel bir çaba gerektiren bu sportif yöntem, evde tek başına uygulanabileceği gibi bir profesyonel yardımı ile spor salonunda da gerçekleştirilebilir.

Hemen her yaştan kadın ve erkeğin uygulayabileceği pek çok pozisyon ve hareket vardır. İstenmeyen ve vücut proporsiyonunu bozan sarkmaları yok eden bazı egzersizleri aşağıda sıraladık.

  • Bacak Kaldırma

    bacak kaldırma

Bacaklarınızı yana açarak yapacağınız kaldırma hareketleri doğrudan uyluk bölgesine etki eder ve o bölgeyi inceltir. Bu hareketi 3 farklı pozisyonda yapabilirsiniz. En etkili sonuç için her birini sağ ve sol bacak için ayrı ayrı en az birer set uygulamalısınız.

Pozisyonlar; yere uzanarak bacağı 90 derece kaldırma, ayakta dik durarak bacağı 45 derece kaldırma ve son olarak sırt üstü yatıp bacakları yukarı kaldırarak yana doğru açma şeklinde sıralanabilir.

  • Yarım Plank

yarım plank

Bu harekette yüzünüz yere dönük olacak şekilde kollarınız ve dizleriniz üzerinde durmalısınız. Sonra sırası ile bacaklarınızı açıyı bozmayacak şekilde mümkün olduğunca yukarı kaldırın. 10’ar kez sayarak önce sağ sonra sol bacağınız için 2 set halinde yapabilirsiniz.

  • Gökkuşağı Hareketi

    gökkuşağı

Başınız yukarıda, kollarınız dik pozisyonda yerde, tek bir dizinizin üzerinde durun ve diğer bacağınızı yarım daire çizerek sağa ve sola hareket ettirin. Bu hareketi iki bacağınız için de sırasıyla 10’ar kez uygulayın. Fakat en iyi sonucu almak için bacaklarınızı maksimum seviyede açmayı ve hareketi yavaşça yapmayı ihmal etmeyin.

  • Reverans Hareketi

    reverans

Bu hareket için önce ayakta dik pozisyonda durun. Sonra sol bacağınızı reverans verir gibi sağ arkaya doğru götürüp dizinizi yere değdirin. Kalkarken dizinizden güç almamaya çalışın ve sol bacağınızı eski pozisyonuna getirip yine dik durun. Şimdi aynı hareketi sağ bacak için yapın ve hiç durmadan 45 saniye boyunca devam etmeye çalışın.

  • Sumo Squat

    sumo squat

Oldukça zorlayıcı gelebilecek bu hareket iç bacaklarınızdaki yağı yakmanızda ve sıkılaşmanızda çok etkilidir. Klasik squat pozisyonu gibi düşünebilirsiniz ancak adından da anlaşılacağı üzere bu kez bacaklarınızı sumocular gibi sağa ve sola doğru genişçe açmalısınız.

Doğru pozisyonu aldıktan sonra en az 25- 30 saniye bu şekilde beklemeye çalışın. Zamanla hareketin süresini artırabilirsiniz.

Tüm bu bacak germe hareketlerini her gün düzenli olarak yaparsanız 2 hafta içerisinde vücudunuzda gözle görülür bir değişim elde edebilirsiniz.

Ek olarak söylemek gerekirse, bacak germe aleti adı altında satılan ve basit mantıkta çalışan farklı birkaç ürün de vardır. Bazılarını egzersiz rutininize dahil ederek süreci hızlandırabilirsiniz.
 

3-Bitkisel Çözümler

bitkisel çözümler

Ciltte oluşan deformasyonlar herhangi bir kimyasal kullanılmadan doğal yollarla tedavi edilmek istenebilir. Bunun için sıklıkla önerilen bazı bitkiler ise şu şekildedir; karakafes otu, aloe vera, gotu kola, papatya ve lavanta.

Bu bitkilerin kimisi kolajen kimisi ise antiseptik bakımından güçlüdür. Her biri farklı faydalar sağlasa da ortak yön olarak cilt yenileme, nemlendirme ve sıklaştırma etkileri gösterirler. Doğal krem yapmak içinse E vitamini, portakal yağı ve karite yağı çokça kullanılır.

Beslenme alışkanlıkları da cilt sağlığı için oldukça önemlidir. Bazı ürünlerin özellikle cilt sıkılaştırmada rolü büyüktür. Kolajen içeren yüksek proteinli besinler, üzüm çekirdeği, C vitamini, sarı ve turuncu renkli meyve sebzeler bunlara örnektir. Tüketilen bol su, düzenli uygulanacak bir diyet ve beraberinde egzersiz programı ile uzun vadede harika sonuçlar alınabilir.
 

4-Bacak Masajı

bacak masajı

İç bacak yani uyluk bölgesindeki sarkmaları önlemek için masaj yapmak veya yaptırmak oldukça etkilidir. Uygulanan bölgedeki kan akışını hızlandırıp dokuların genç kalmasını sağlar. Böylece sıkılaşmak isteyenler için alternatif bir yöntemdir.
 

Son Olarak... Bacak Germe Ameliyatı

bacak germe

Buraya kadar yazılanları okudunuz, denediniz veya zaten daha önce denemiştiniz ama istenilen sonucu alamadınız mı? Ya da bacak bölgenizdeki sarkmaların boyutu bu tip yöntemlerle giderilemeyecek büyüklükte mi? O zaman size en uygun çare bacak germe ameliyatı olabilir.

Büyük miktarda verilen kilolar, hamilelik veya yaşlanmaya bağlı olarak çevresel etkenler gibi sebeplerle sarkan cildinizi en iyi şekilde tedavi edebilecek çok sayıda uzman doktor mevcut. Bu ameliyat hakkında bilgi edinmek ve alanında en iyi uzmanlarla tanışmak için bacak germe ameliyatı tedavi sayfasına gidebilirsiniz!


Yayınlanma tarihi: 13/10/2020

-

Son Güncellenme: 06/08/2021

Başa Dön