Ameliyatsız Gıdı Eritmenin Yolları Nelerdir?

Enzimatik Lipoliz

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Ameliyatsız Gıdı Eritmenin Yolları Nelerdir?

Gıdıdan nefret mi ediyorsunuz? Sanıyoruz, etmeyen de yok gibi… Doktorlar, 'yağ yakıcı' enjeksiyonlar başta olmak üzere, farklı medikal enerji ve dalga boyutları vererek, gıdı bölgesindeki istenmeyen yağlarla mücadele edebildiklerini söylüyorlar..

Gıdı, 40'lı ve 50'li yaşlardaki insanlar arasında duyduğumuz en yaygın şikayetlerden biri. Bu durum genetik olunca, çok daha erken yaşlarda karşımıza çıkabiliyor.

Kaybolmuş bir çene yapısı, yüzü olduğundan daha büyük gösteren, tüm yüz güzelliğini etkileyen bir durum aslında. Yeniben doktorlarımıza, ameliyatsız gıdı eritmenin yollarını sorduk: 

Gıdı Neden Oluşur?

gıdı neden oluşurMedikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat: “Trans yağlar ve işlenmiş gıdalardan oluşan bir yeme alışkanlığınız varsa, özellikle aşırı kilolu veya obezseniz, bu durum sizi gıdı oluşumuna daha yatkın hale getirebilir.

Diyetinizi ayarlamak ve hatta bir egzersiz planı uygulamak, soruna çare olacaktır. Bu yaşam tarzı değişiklikleri, zamanla gıdıyı ortadan kaldırmak için yeterli olabilir.
Gokce Haspolat
Bununla birlikte, gıdıya neden olan tek faktör elbette, diyet ve genel ağırlık değildir. Bir kişi yaşlandıkça, cildi doğal olarak daha az elastik hale gelir ve bu da gıdı görünümüne katkıda bulunabilir.

Genleriniz cildinizin ne kadar elastik olduğunu ve vücudunuzdaki yağın nasıl dağıldığını etkilediğinden aile geçmişiniz de rol oynayabilir. Diyet değişiklikleri ve egzersiz gıdıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olmadıysa, estetik tedavileri deneyebilirsiniz.

Ben kendi pratiğimde en fazla, sarkan gıdı problemlerine 6D Star Askısı ile müdahale ediyor ve son derece makul sonuçlar alabiliyorum zira bazı kişilerde anatomik olarak çene geride olduğunda da gıdı varmış gibi olabiliyor öyle durumda öncelik dolgu, sonrasında gerekirse askılama işe yarayabilir  ”

Lipoliz ile Gıdı Eritme

gıdı eritmeMedikal Estetik Hekimi Dr. Nihal Koç: “Lipoliz ile gıdı eritme, orta ila başlangıç seviyesindeki gıdı formlarını ortadan kaldırmak için uyguladığımız bir şekillendirme tedavisi. Klinik çalışmalar, önemli bir iyileşme kaydedilebileceğini ve görünür sonuçlar elde edilebileceğini de doğruluyor.

Gıdı lipolizde, solüsyonu deri altı yağına enjekte edildikten sonra yağ hücreleri parçalanır ve yok edilir. Deri altı tabakasında yeni hücre oluşmaz ve yağın birikecek yeri artık kalmaz.

Enjeksiyon bölgesini özel bir şablonla işaretleriz, tedavi edilen bölgeyi uyuşturur ve ince bir iğne ile etken maddeyi deri altı dokuya uygularız. Tedaviden sonra bölgeyi buz jel paketleri ile soğuturuz.

Ortaya çıkan etki kalıcıdır. Çoğu hastada 1 ay arayla 2 ila 4 seanstan sonra istenen sonuca ulaşılır.”

Lazer ile Gıdı Eritme

gıdı eritmeDermatolog Uzm. Dr. Zahide Eriş: “Lazer tıbbın pek çok alanında güvenle kullandığımız bir sistem. Gıdı bölgesindeki yağı azaltmak için de tercih edilebilir. Burada kontrollü ısı kullanarak deri altı yağının parçalanmasını sağlarız.

Deri üzerinden belirli bir lazer dalga boyu iletilir ve yağ dokuları, yağ hücrelerinin parçalanmaya başladığı noktaya kadar ısıtılır.
Zahide Eris
Sürekli bir soğutma mekanizması ise işlem sırasında cildin zarar görmemesini sağlar. Farklı pek çok cihaz var ve hemen hemen hepsi ağrısızdır; hastalar bir ısınma hissi hissederler.

Ortalama tedavi 25 dakika sürer. Sonuçlar 6 haftada fark edilir ve 12 haftada kesinleşir. Tek yapılması gereken kilo kontrolüdür.”

Yağ Eritici Mezoterapi Uygulamaları

gıdı sarkması ve mezoterapiMedikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Şafak Göktaş: “Enzimatik lipoliz, fazla yağı parçalayan ve cildi sıkılaştırabilen birçok enjeksiyon tedavisi için geniş bir terimdir. Bu enjeksiyonlar farmasötik ilaçları, peptitleri, vitaminleri, bitki özleri gibi homeopatik içerikleri barındırabilir.

Gıdı eritici enzimatik lipoliz diğer adıyla enzimatik mezoterapi tedavisinde, gıdıya yağı parçalayabilen içerikler enjekte ediyoruz. Mezoterapiden sonra nadiren geçici kızarma ve morarma olabilir.

Fakat bu semptomlar büyük bir işlemden sonra yaşayabileceğinize kıyasla çok hafiftir. Kesi yok, sadece enjeksiyon bölgelerinde küçük iğne batmaları var.

Üstelik mezoterapi sonrası uzun bir iyileşme süreci geçirmenize de gerek yok. Örneğin, liposuction yaptırdıysanız, iyileşmeniz altı hafta kadar sürebilir. Vücut ve gıdı lipolizinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Gıdı Sorunu için Fokuslu Ultrason

gıdı eritme işlemiMedikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Cihan Bolat: “Gıdı problemi için ultrason uygulamaları, tedavi alanındaki yağ hücre duvarlarını parçalamak için yüksek oranda odaklanmış sonik dalgalar kullanır.

Dalgalar vücut tarafından metabolize edilmek üzere içerideki yağı serbest bırakır ve yağ birikintisinin boyutunu azaltır. Ultrason enerjisi cilt yoluyla iletilir ve çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerinin parçalanmasına neden olan hızlı basınç değişiklikleri yaratır.
Uzm. Dr. Cihan Bolat whatsapp
Gıdı bölgesindeki yağın fazlalığına göre değişebilmekle birlikte genellikle tek seans olarak uygulanır. Sonuçlar kademeli şekilde ortaya çıkar ve ortalama 6 ila 12 hafta içinde gözlemlenir. Yok edilen yağ hücreleri yeniden büyümez, sonuçları kilo kontrolü ile koruyabilirsiniz.”

Gıdı Sorunu İçin Radyo Frekans Dalgaları

gıdı ve radyofrekansMedikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak: “Radyofrekans cilt sıkılaştırma için kullandığım ve gıdı bölgesindeki sorunları da çözümleyebilen bir tedavi.

Bu tedavi, cildimizin dermis olarak bilinen derin tabakasını ısıtmak için enerji dalgalarını kullanır. Bu ısı kolajen üretimini uyarır, özellikle gıdı bölgesinde gevşeyen bağ dokuların toparlanmasını sağlar.
Sule Sakrak MD whatsapp
2017'de yapılan bir araştırmadan bahsetmek istiyorum. 14 orta yaşlı Asyalı kadının yüzünün alt kısmındaki yağları parçalamak için RF tedavisi yapıldı ve etkisine bakıldı.

5 hafta sonra, kadınların yüzde 90'ından fazlasının yağlarında azalma oldu ve yüzde 60'ı sonuçlardan memnun veya çok memnun kaldı. Gözlenen tek yan etki ise işlemden birkaç saat sonra hafif kızarıklığın olmasıydı.”


Yayınlanma tarihi: 23/12/2021

-

Son Güncellenme: 02/11/2023

Başa Dön