Ameliyatsız Anne Estetiğini Dr. Sevgi Ekiyor Anlatıyor


Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Ameliyatsız Anne Estetiğini Dr. Sevgi Ekiyor Anlatıyor

Anne estetiği dediğimizde aklımıza hemen cerrahi olarak karın germe ve meme estetiği operasyonları geliyor. Peki ameliyatsız olarak yapılacak, annelere ve hatta gebelik dönemine özel uygulamalar var mı? Ameliyatsız anne estetiğini Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor anlatıyor:

Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp butonu

“Gebelik süreci denilince aklımıza gelen ilk şey kilo alıp vermeye bağlı gelişen deri deformasyonlarıdır. Bu bazen ciltte çatlaklarla, selülitlerle, cilt sarkmalarıyla, doğum sonrası kiloları verememeye kadar pek çok farklı şekilde karşımıza çıkıyor.

Tüm bunlara ek olarak gebelik ve ardından devam eden emzirme süreci, hormonel dalgalanmaların en fazla olduğu dönemdir.

Bu dönemde vücuttaki mineral ve vitaminleri hem kadın hem de bebek kullandığı için, başta cilt lekelenmeleri olmak üzere sivilcelenme ve hatta cilt tipinin değişmesi gibi durumlar ortaya çıkabiliyor. 

Eğer kadın normal doğum yaparsa, bu seferde karşımıza vajinal bazı daralma ihtiyaçları yani vajina estetiği başlığı altına toplayabileceğimiz problemleri gözlemleyebiliyoruz.

Şayet sezaryen durumu söz konusuysa, kesi izinin belirginleşmesi ve cilt sarkıklığı ile baş başa kalabiliyoruz. 

Tüm bunların ameliyatsız bir şekilde önüne geçmemiz mümkün. Özellikle gebelik döneminde alınacak önlemlerle son derece programlı ve kişiye özel bir planlama ile çalışabiliyoruz.

Gebelik döneminde örneğin çatlaklar için ütüleme, iğneler, cildiniz için kremler, GRP veya bazı mezoterapi uygulamalarını yapabiliyoruz. Hamilelik sonrası ameliyatsız vajina daraltma da mümkün. 

Gebelik dönemindeki en büyük korku, pek çok işlemin yapılamıyor olması ama gebelere uygun olanları uygulamak elbette mümkün. Özellikle gebeliğin ilk 3 ayına son derece dikkat etmek gerekiyor.

3 ay geçtikten sonra bazı dolgular, bazı mezoterapiler, GRP gibi kişinin kendi kanından elde ettiğimiz uygulamalar, askılar, kök hücreler yapılabilir. Hatta ozon tedavisi, glutatyon tedavisi de gebelik döneminde yapılabilir.

ameliyatsız anne estetiğiPeki gebelik döneminde hangi estetik uygulamalar yapılmaz? Örneğin botoxu gebelik veya emzirme döneminde yapmıyorum aynı şekilde bazı dolguları, mezoterapi içeriklerini yapmayı tercih etmiyorum. 

En çok muzdarip olunan konuların başında gebelik çatlakları, lekeler geliyor. Gebelik süresince çatlaklardan ve lekelerden korunmak için bizlerden yardım alabilirsiniz ve uygulamalara emzirme döneminde de devam edebilirsiniz."


Yayınlanma tarihi: 06/05/2021

-

Son Güncellenme: 27/10/2023

Başa Dön