Altın İğne Ne İçin ve Nasıl Uygulanır?

Altın İğne Radyofrekans

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Şule Güçlü Şakrak tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Altın İğne Ne İçin ve Nasıl Uygulanır?

Akne izi, cilt yenileme, gençleştirme başta olmak üzere, daha pek çok cilt sorunu için sıklıkla kullanılan altın iğne radyofrekans tedavisinin ayrıntılarını Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak’a sorduk:
Sule Sakrak, MD
“Evet dediğiniz gibi akne(sivilce) izi tedavisi, cilt yenileme, cilt gençleştirme, yanık izi tedavisi, cilt tonu eşitleme, leke tedavisi, gözaltı morlukları, gebelik çatlakları gibi pek çok alanda kullanabildiğimiz altın iğne, cilt üzerindeki sorunlara yönelik bir uygulamadır.”

Peki Altın İğne Nedir?

altın iğne nedir“Altın iğne aslında bir cihazdır. Bu cihaz çok uzun yıllardır cerrahi işlemler sırasında kanamayı durdurmak amacıyla kullanılan radyofrekans enerjisine altın uçlara sahip iğnelerin eklenmesiyle geliştirilmiştir.

RF enerjisi bu altın iğneler vasıtasıyla, cilde iletilir. Altın iğne tedavisi uygulamasında kişiye özel başlık kullanılır.

Altın İğne Nasıl Uygulanır?

altın iğne tedavisiAltın iğne uygulamasının nasıl yapıldığına değinecek olursak, işlem öncesi uygulama alanı temizlenir ve anestezi etkisi olan krem uygulanır.

Altın iğne tedavisinde amaç aslında çok basit; kollajeni aktif hale getirmek!

Hedeflenen dokuya yüksek gerilimli radyofrekans darbesi verilince mikroiğneler dermise girer ve bu da vücudu kendi elastin ve kolajen lifleri üretmesine teşvik ederek cildi daha sıkı ve sağlıklı hale getirir.

Altın iğne RF ısısı cildin dış katmanında değil, çok daha derine nüfuz ederek üst cilt katmanını serin bırakır.

Fraksiyonel radyofrekans cilde kontrollü bir şekilde hasar verir. Dediğim gibi altın iğneler ise bu enerjinin cildin daha derin katmanlarına ulaşmasını sağlar, iletir.”

Mezoterapi Solüsyonları Dökülerek Emdirilebilir

mezoterapi“Cihazın ucunda 10, 25 veya 64 adet altın mikro iğne bulunur. Kullanılan bölge ve kullanım amacına göre iğne uçları değişkenlik gösterebilir. Bu iğneler yüzü tarar ve ortalama 25000 adet mikro kanal açar.

İnce uçlu altın iğnelerin ciltte açtığı bu kanallara, hangi tedavi uygulanacaksa, ona göre belirlenmiş mezoterapi solüsyonları dökülerek emdirilebilir.

İşlemin en sevdiğim avantajlarından birisi hazırda açılmış yüzlerde kanaldan ekstra enjeksiyona gerek kalmadan mezoterapi solüsyonları uygulama şansı sunmasıdır.

Kişinin ihtiyacına göre leke mezoterapisi, skar mezoterapisi, sıkılaştırıcı solusyon, gençlik aşısı veya nem aşısı gibi uygulamaları işlemin devamında cilde sürerek bu kanallardan cilt katmanları boyunca yayılmasını sağlayabiliyorum.

Ortalama 30 dakika süren işlem sonrasında ciltte oluşan kızarıklık da 1-2 saat içinde kendiliğinden geçer. Hasta uygulamanın ardından normal yaşamına dönebilir ve işine başlayabilir.
 

Altın İğne Etkisini Ne Zaman Gösterir?

altın iğne sonucu"İlk seanstan itibaren değişimi fark etmeye başlarsınız. Sıklıkla altın iğne uygulamasını ayda 1 seans olarak yapılmasını uygun görüyorum. Kalıcılığı ise uzun sürelidir.

Aslına bakarsanız altın iğnenin en büyük avantajı, tüm cilt renk ve tiplerine etkin olarak uygulayabiliyor olmamızdır ve klinik sonuçları açısından baktığımızda, son derece iyi geri dönüşleri var.

Her yıl altın iğne bir kez olsun yaptıran cildin yaşlanma sürecini oldukça geciktirebiliyoruz. Kesinlikle kişinin cildine yapabileceği en iyi yatırımlardan biridir.

Sorunun ne olduğuna bağlı olarak yaptığımız tedavi planlaması sonrası altın iğne yaptıranlar, gerçek anlamda olumlu yorumlarda bulunuyorlar.

Kişiler altın iğne tedavisi öncesi ve sonrası fotoğraflarda belirgin değişimi görünce bunu bir güzellik bakım rutinine dönüştürüyor ve pek çok arkadaşına tavsiye ediyor."

Altın İğne Radyofrekans hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 01/03/2023

-

Son Güncellenme: 01/03/2023

Başa Dön