Almanya’da ‘Kesilmeli’ Dediler, Türk Doktorlar Kurtardı


Almanya’da ‘Kesilmeli’ Dediler, Türk Doktorlar Kurtardı

Milko Ivanov, Bulgaristan’da iş kazası geçirerek sol el baş parmağını press makinesine sıkıştırdı.

Milko'nun parmağı, Türkiye’de yapılan 4.5 saatlik operasyonla kesilmekten kurtarıldı.

Ivanov; "Sofya ve Almanya’daki doktorlar baş parmağımın kesilmesi gerektiğini söylemişlerdi. Türkiye’de kurtardılar. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

milko ivanoz

Bulgaristan’da bir gıda şirketinin sahibi olan Milko Ivanov (52) 2 ay önce iş kazası geçirdi. Kaza sırasında 220 derecelik sıcak press altında 3 dakikaya yakın kalarak ezilen sol el baş parmağının üst kısmı, tendonları, damarları ve cildi öldü.

Sofya’da iki hastaneye başvuran, ardından sonuç alamayınca Almanya’ya giden Ivanov’a doktorlar, parmağının kurtarılamayacağını ve kesilmesi gerektiğini söyledi. 

Kazanın üzerinden zaman geçtikçe, yarada antibiyotiklere çok dirençli bir bakteri üredi. Parmağı kullanılmaz hale gelen Ivanov, Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Uğur Anıl Bingöl’e ulaştı.

Ülkesinde ve Almanya’da kesilmesi gerekiyor denilen parmağı, antibiyotik tedavisi ve doku nakli ameliyatı sonrasında kurtuldu.

Yara Temizlendi, Doku Üretildi 

milko ivanov and dr. ugur anil bingol
Doku nakliyle parmağı kurtardıklarını aktaran Doç. Dr. Bingöl, şunları söyledi: “Hasta geldiği zaman önce yarasını temizledik. Yara, hemen tüm antibiyotiklere dirençli bir bakteri üremişti. Antibiyotik tedavisine başlayarak enfeksiyonu ortadan kaldırdık.

Yaranın olduğu bölgede yeni dokular üretmeye başladık. 1 hafta sonra da hastanın kolundan, damarlarıyla beraber doku alarak, yaralı bölgeye nakil yaptık ve parmağı kurtardık. 

Operasyon 4.5 saat sürdü. Hastanın parmağının sırt kısmı ve tendonu tekrar yapıldı. Hastanın belki parmağı eskisi gibi görünmeyecek ama eskiye yakın şekilde kullanabilecek. Estetik açıdan da görünümde bir miktar değişiklik olacak. Hasta, 3 hafta içinde günlük işlerine dönebilecek.”

İş Kazalarında Tecrübeliyiz

Kolu operasyonla kurtarılan hastanın sevinci
“Ülkemizde el yaralanmalarını iş kazası olarak sıkça gördüğümüz için tecrübeliyiz. Gelen hastalara ne yapılacağına hızlı şekilde karar verip, uygulamaya geçiyoruz.

Bu tip yaralanmaların daha az olduğu ülkelerde uzman sayısı da yeterli olmayabiliyor. O yüzden tedavi seçimi yaparken geç kalınabiliyorlar. Türkiye onarım cerrahisinde bölgede ve dünyada en önemli ülkelerden biri haline gelmiştir.”


Yayınlanma tarihi: 15/01/2020

-

Son Güncellenme: 08/02/2022

Başa Dön