Alın Kırışıklıklarından Kurtulmanın Yolları


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Alın Kırışıklıklarından Kurtulmanın Yolları

Aynaya sürekli alnınızdaki kırışıklıkları görüyorsanız, yalnız olmadığınızı bilin. Alın kırışıklıkları, 25 yaş ve üstü hastalar arasında en önemli cilt bakımı endişelerinden biridir.

Kırışıklıklarınız hakkında giderek daha fazla endişelenmeye başlıyorsanız, doktorunuzla bir randevu ayarlamak isteyebilirsiniz.

Bu arada, Yeniben olarak bizler de, doktorlarımızdan aldığımız yardımlarla, en başta alın kırışıklıklarına neden olan sorunları, onlardan gerçekten kurtulup kurtulmayacağınızı ve daha az görünür olmalarını sağlayacak bir dizi ipucunu ele alacağız.

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Cihan Bolat

Cihan Bolat

Alın Kırışıklıklarının Yaygın Nedenleri

alın kırışıklıkları
Birçok cilt bakımı endişesinde olduğu gibi, alın kırışıklıklarının gelişiminde yaş büyük rol oynar. Bununla birlikte, geçen zamanın kollajen ve elastin üretiminde azalmaya neden olması, devreye giren başka faktörlerin de olmadığı anlamına gelmez. Örneğin;

Güneşe Aşırı Maruz Kalma

Vücudun doğal kollajen ve elastin üretimini aşamalı olarak yavaşlatır ve böylece gevşekliğe katkıda bulunur.

Yüz Kas Gücü

Tekrarlayan alın yüz ifadeleri alın kırışıklığına sebep olur. Kaşlarınızı kaldırmanıza izin veren frontalis kaslarının aktivitesinden kaynaklanır.

Ayrıca ekranlara bakmak, stres, yerçekimi, hava kirliliği, genetik de etkendir.

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Mutlu Adıgüzel

Mutlu Adıgüzel

Alın Kırışıklıklarından Gerçekten Kurtulabilir Misiniz?

alın dolgusuGözenekleri yok edip edemeyeceğinize dair sürekli sorulan asırlık sorular gibi, alın kırışıklıklarını tamamen yok edemezsiniz, ancak görünümlerini hızlı ve etkili bir şekilde azaltan yöntemler vardır.

Yaşlandıkça, cildimizin eski haline dönmesine yardımcı olan kollajen ve elastini kaybediyoruz.

Bunun bir kısmını topikal retinoid, antioksidanlar, seramidler ve diğer bileşenlerin topikal uygulamalarıyla dengeleyebileceğimizi veya önleyebileceğimizi belirtmek isterim. Bunları kullanınca cilt elinden gelenin en iyisini yapar.

Aslına bakarsanız alın kırışıklıkları durumun ciddiyetine ve ilk nedenine bağlı olarak farklı şekillerde tedavi edilebilir.

Çok ince ve yüzeysel çizgiler, sıkı güneş koruması, topikal retinoidler/retinol, peptitler ve antioksidanlar dahil olmak üzere iyi bir cilt bakımı ile iyileştirilebilir.

Botoks şahane bir tedavi şeklidir. C vitamini içeren antioksidan serumların da koruma için yararlı olabileceğini hatırlatmak isterim.

Bununla birlikte, yerinde zaten ağır, statik çizgiler varsa, gözle görülür bir fark yaratmak için yüzey yenileme lazerleri, radyofrekans veya dolgu, botox enjeksiyonları gibi tedaviler uygulanabilir.

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Barış Ucuzcu

Baris Ucuzcu

Alın Kırışıklıkları Nasıl Önlenir?

alın kırışıklığıHemen hemen her estetik doktoruna alın kırışıklıklarını nasıl önleyeceğinizi sorsanız, size yaşlanma karşıtı bir cilt bakımı rutini uygulamaya başlamanızı önerecektir.

İşin püf noktası, rejiminize hangi ürünleri ve tedavileri dahil edeceğinizi ve ayrıca cilt bakımı rutinini ne zaman uygulamaya koyacağınızı bilmektir.

Genel bir kural olarak önleyici yaşlanma karşıtı yolculuğunuza 20'li ve 30'lu yaşlarınız arasında başlamanız gerekir.

Genetiğinde bu kırışıklıklarda rolü olduğu için tam manasıyla hedef yaş vermek zor olur.

Bununla birlikte, anneniz ve büyükannenizle ince çizgileri ve kırışıklıkları ilk ne zaman fark etmeye başladıkları hakkında konuşabilirsiniz. Böylece genetik oyununun önüne geçebilirsiniz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Levent Koçu

Levent Kocu

Her Sabah C Vitamini ve SPF Kullanın

alın kırışıklığı için botoxGüneşe maruz kalma, cildin genç görünümünde önemli bir rol oynar. Ne kadar çok güneş alırsanız, cildiniz zamanla o kadar kuru, lekeli ve gevşek hale gelebilir.

Bu nedenle, rutininize bazı zararlı etkileri tersine çevirmeye yardımcı olabilecek bileşenler eklemek önemlidir.

Her zaman kolajen üretimini artırmak, serbest radikal hasarıyla savaşmak, cildi UVA ve UVB ışınlarından korumak, koyu lekelerin görünümünün solmasına yardımcı olmak ve daha parlak bir cilt elde etmek için C Vitamini serumlarını ve en azından güneş kremini öneriyorum.

Güneşin göz korkutucu etkilerine karşı korunmaya yardımcı olmak için SPF 50 koruması şahanedir.

Ayrıca, kırışıklığa karşı ekstra koruma için, dış mekanlarda gözlerinizi kısmanızı ve kaşlarınızı çatmanızı önleyen güneş gözlüğü takmanızı da öneriyorum.

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Berna Baygöl

Hyaluronik Asit Yüklü Ürünleri Kullanın

alın kırışıklığı gidermeHyaluronik asit, ağırlığının 1000 katı kadar su tutabilme özelliği sayesinde cilt bakımı marketinde en çok beğenilen bileşenlerden biridir.

Hidrasyon  açısından bu inanılmaz olsa da, dolgunlaştırma yetenekleri sayesinde ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirmede fayda sağlıyor.

Geceleri Retinoid Kullanmaya Başlayın

Retinol, A vitamini türevi olan bir retinoid türüdür. Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir antioksidandır. Herhangi bir yaşlanma karşıtı rutinde retinoidler son derece gerekli.

Bir çok cilt problemine çözüm sağlaması nedeniyle mucize krem olarakta adlandırılabilir. Kollajen artışını teşvik ettiğinin kanıtlandığını ve ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmak için özellikle geceleri kullanılması gerektiğini vurgulamak isterim.

Retinoidler ciltte güneşe karşı hassasiyet yaratabildiği için mutlaka sabahları güneş koruyucu kullanımı da ihmal edilmemelidir.

Dermatolog Uzm. Dr. Zahide Eriş

Zahide Eris

Profesyonel Bir Yüz Bakımı Rutininiz Olsun

alın kırışıklığı tedavisiYaşlanmayı geciktirme yolculuğuna geç kaldıysanız ve önleme için zamanında müdahaleler yapmadıysanız, bir doktora ve medikal tedavilere ihtiyacınız var demektir.

Soyucu olmayan fraksiyonel lazer uygulamalarını çok seviyorum. Altın iğne fraksiyonel radyo frekans uygulaması olarak da bildiğimiz bir cilt gençleştirme ve güzelleştirme uygulamasıdır.

Fraksiyonel radyo frekans radyo dalgaları, son yıllarda cilt üzerinde güvenle uygulanan yenilikçi tekniklerden bir tanesi ve alın kırışıklıklarına da faydası var.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak

Sule Sakrak

Anında Sonuçlar İçin Dolgu ve Botox

alın dolgusuGünün sonunda, cilt bakımı rutininizi yaşlanma karşıtı içeriklerle, evde bakımlarla ve ofis içi yüz bakımlarıyla güncellemek işe yaramıyorsa ve en önemlisi, ince çizgilerinize gerçekten bir son vermek istiyorsanız dolgu ve botox kurtarıcı olacaktır.

Botox gibi nöromodülatörler muhtemelen ilk akla gelen tedaviler olsa da biraz daha az agresif bir şey arıyorsanız hyaluronik asitle başlayabilirsiniz.

Enjekte edilebilir hyaluronik asit ile anında dokusal iyileşme elde edersiniz" diyor. İnce çizgileri ve kırışıklıkları dolgunlaştırır, genel cildi yumuşatır ve hacim kazandırır.

Yaşlanma karşıtı sürecinizle Botox, kaş arası, alın ve kaz ayağı çevresi kullandığımız bir nöromodülatördür. 

Botoks kaslara enjekte edildiğinde, kasların üzerindeki reseptörlere bağlanır, böylece kaslarınız kasılma sinyalini almaz. Bu nedenle, dinamik kırışıklıklar yani kaşlarını çatarken oluşanlar ortadan kaybolur.

Daha az dinamik kırışıklıklar oluşturursanız, daha az statik kırışıklıklara sahip olursunuz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat

Gokce Haspolat

Alın Kırışıklıklarına 6D Star Askısı Tedavisi

kas arası kırışıklıkKırışıklıklarını ve ince çizgileri düzeltmenin etkili yollarından biri 6D Star Askı tedavisidir. Özellikle ameliyatsız kaş kaldırmada son derece güzel sonuçlar alıyoruz.

Bu prosedür kasları yerinde tutarken sakinleştiriyor. Buna karşılık, cilt pürüzsüz, kırışıksız bir yüzeye dönüşüyor.

Diğer tedavilere benzer şekilde sonuçlar ömür boyu sürmez ama genellikle yaklaşık 2 yıl kalıcılığı vardır. 6 D Star ipleri derinin altına yerleştirilir ve cildi kaldırmak ve yeniden konumlandırmak için sabitleyicilere, konilere sahiptir.

İpler, kolajeni uyaran malzemelerden yapılmıştır, böylece anında kaldırma etkisinin yanı sıra, kademeli bir sıkılaştırma ve yumuşatma etkisi ile cilt gençleşmesine sahip olursunuz.

Fakat alın bölgesine çok etki ettiğini söyleyemem, hatta hastalarım son zamanlarda iplerin cilt altına değil yüzeysel olarak koyulduğunda kırışıklıkları düzelttiğini iddia eden bazı tanıtımlara rastladıklarını söylüyorlar. Böyle bir etkiden bilimsel olarak haberdar değiliz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor

Sevgi Ekiyor

Alın Kırışıklıkları için Cilt Gençleştirme Cihazları

alın kırışıklığı öncesi sonrasıAlın kırışıklıklarına kasları yüzeyden aşağı doğru sıkıştırmaya yardımcı olan cilt gençleştirme cihaz bazılı tedavileri önerebilirim. 

Hem alnı hem de kaşları kaldırma kabiliyeti olan Hifu / lifu yani ultrasound enerjisi cihazları bir çözümdür. Kaç seans uygulanacağı kişinin ihtiyaçlarına bağlıdır.

Alnınızda ve şakaklarınızda çok fazla hacim kaybettiyseniz veya kaşınız çok düşükse, birkaç tur lazerle cilt sıkılaştırmaya ihtiyacınız olabilir.


Yayınlanma tarihi: 25/11/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön