Akne ve Leke Tedavisinde "Işık Terapi" Yöntemi

Leke Tedavisi
Leke Tedavisi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Akne ve Leke Tedavisinde "Işık Terapi" Yöntemi

Işık terapisi, deri hastalıklarını iyileştirmek amacıyla kulanılan bir tedavi yöntemi olmakla olmakla birlikte, cilt sorunlarının yanı sıra kozmetik estetik uygulamalarda da kullanılmaya başlandı. ‘Fotobiyodinamik’ isimli ve neştersiz uygulanan ‘ışık terapi’ tedavisi sayesinde ciltte onarım ve yenilenme sorunlarının çözülebildiği belirtildi.


Op. Dr. Orhan Murat Özdemir

Özel bir klinikte düzenlenen basın toplantısında, yöntemin uygulanma esaslarına ilişkin bilgilendirme yapmak amacıyla bir hastaya ‘ışık terapi’ uygulaması yapıldı. Işık terapiyi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir gerçekleştirdi ve uygulamada 4 çeşit ışık kullanıldığını belirtti. Op. Dr. Orhan Murat Özdemir; "Kırmızı ışık rejuvenasyonda ve kırışıklıkta, mavi ışık antibakteriyel etki oluşturarak akne tedavisinde, sarı ışık kızarıklıklarda ve yeşil ışık ise lekeli cilt tedavisinde kullanılıyor. Hasta için oldukça konforlu geliştirilen ‘Fotobiyodinamik Tedavi’, haftada bir uygulanan 4 seanstan oluşuyor. Bir ay zarfında tedavi tamamlanırken farklı vakalarda tedavi 6-8 seans sürebiliyor." dedi.

"Tek bir seanslık uygulama değil"

Op. Dr. Orhan Murat Özdemir, uygulamanın yaklaşık 45 dakika ile bir saat arasında sürdüğünü ve son 15 dakikasının ışıkla yapıldığını kaydetti. Dr. Orhan Murat Özdemir, “Ondan önceki hazırlık döneminde tamamen aktif maddenin cilde nüfus etmesini sağlayan kremler sürüp, ışık vasıtasıyla aktif maddelerin ciltte çalışabilir hale gelmesini sağlıyoruz. Bu uygulama iki ayrı işlemin birden yapılabilmesini sağlıyor. Bir hastanın birden fazla sorunu bir arada olabiliyor. Tek bir seanslık bir uygulama değil” diye konuştu.

"Güçlü tedavi seçeneklerinden biri haline geldi"

'Fotobiyodinamik Tedavi’ yönteminin uzun yıllardır var olduğunu fakat teknolojisi gereği büyük  odalarda kanser tedavisinde kullanıldığını belirten Dr. Orhan Murat Özdemir, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte taşınabilir, bükülebilir bir platforma kavuştuğunda artık bizlere de ulaşmış oldu. Bu sayede bu tip hastalıkların tedavisinde değil, kozmetolojik problemlerin giderilmesinde, cildin çalıştırılmasında, lekelerin ve kılcal damarlar ile akne problemlerinin azaltılmasında elimizde güçlü tedavi seçeneklerinden biri haline geldi. Leke için melanin ile tirozin ilişkisini düzenleyen aktif maddeler sürüyoruz. Arkasından uygun dalga boyu ile uyguladığımızda herhangi bir yara oluşturmadan hem cildin çalışmasını sağlıyor hem de melanin ve tirozin ilişkisini düzenleyerek leke tedavisinde etkin rol oynayabiliyorsunuz. Aynı zamanda cildin çalışmasını sağlayan ürünler ile kılcal damarlarla ve kızarıklık azalmasını sağlayan ürünlerle dört değişik dalga boyu uygulayabiliyorsunuz."

Dr. Özdemir, 'Fotobiyodinamik Tedavi’ yönteminin en önemli özelliğinin lekeli cilt tedavilerinde dahi dört mevsim uygulanabilmesi olduğunu belirtti. Bu sayede hastanın yüzünde herhangi bir yaralanma ve kabuklanma oluşmadan klinikten ayrılabileceğini de söyledi. Ayrıca tedavide kullanılan ışığın, diyot lazer olduğunu kaydeden Dr. Orhan Murat Özdemir, uygulamanın led tedavi yöntemi olmadığını belirtti.


Yayınlanma tarihi: 09/01/2020

-

Son Güncellenme: 05/09/2023

Başa Dön