Ağrısız ve Hızlı Saç Ekimi: DHI Saç Ekim Yöntemi ve Avantajları

Saç Ekimi

Derya Kılınç tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Ağrısız ve Hızlı Saç Ekimi: DHI Saç Ekim Yöntemi ve Avantajları

Dünyada 4 erkekten 1’i kalıcı saç kaybı yaşıyor ve bu kayıplar genel olarak 19 yaşlarında başlıyor. Bunun yanında kadınlarda yaşanan kalıcı saç kayıplarının oranları da erkekler kadar dikkat çekici. Bunda birçok parametrenin etkisi var. Genetik, yaş, stres… Nedeni ne olursa olsun insanların yaşanan kalıcı saç kayıplarına genel olarak 2 farklı bakış açısı oluyor: “Saç kaybını oluruna bırak!” ya da “Maliyeti ne olursa olsun kaybedilen saçların yenisini kazandıracak tekniklere başvur!” Biz saç kaybının yarattığı boşlukları dolduracak teknikleri denemenizden yanayız.

Siz de bizimle aynı fikirdeyseniz DHI saç ekim uygulamasını tercih edebilirsiniz. DHI saç ekimi uygulamasının avantajları ve daha fazlası hakkında merak edilenleri sizler için Gold City Hair Transplant uzmanlarına sorduk. İşte bilmeniz gerekenler ve sizi bekleyen avantajlar:

Gold City Hair whatsapp butonu

DHI Saç Ekimi Nedir?

DHI saç ekimi nedir?

“DHI saç ekimi; donör bölgeden seçilerek toplanan kaliteli saç köklerinin, choi isimli implanter kalem yardımıyla ekim alanına yerleştirildiği bir uygulamadır. Bilinen saç ekim yöntemlerinde bu iki işlem ayrı seferlerde yapılırken, kullanılan özel kalem sayesinde işlem teke düşürülerek hastaya konfor ve kolaylık sağlanmış olur. Kısacası FUE denilen saç ekimi tekniğinde işlem üç aşamalı iken DHI’da iki aşamalıdır. Uygulamadaki amaç; saç ekiminde kaliteyi artırmak, yoğun görüntüyü sağlamak, mevcut saçlı görüntüyü koruyarak saçı kısaltmadan saç ekimi yaptıran kişinin hızla günlük hayatına dönmesini sağlamaktır.”

Nasıl Uygulanır?

DHI saç ekimi yöntemi nasıl uygulanır
“DHI saç ekimi (Direct Hair Implantation) "doğrudan saç ekimi" anlamına gelir. Bu yöntemde sadece uzman kişiler tarafından kullanılması gereken choi adlı medikal kalem sayesinde greftler toplanır, ardından yine bu kalem sayesinde alınan saçlar cilde kesi, kanal açılmadan direkt olarak yerleştirilir.  Bu işlem genellikle 6-8 saat sürer ancak bu süre hastanın durumuna göre farklılık gösterir. İşlemin ardından kesin sonuçlar 12-18 ay sonrasında gözle görülmeye başlar.”

Bu Uygulamanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

saç ekimi sonrası

Gold City Hair Transplant uzmanlarının verdiği bilgilere göre DHI saç ekim uygulamasının sağladığı avantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • Uygulamada kanal açma işlemi yapılmadığından, kafa derisinde oluşan kabuklanmalar hızla dökülür ve iyileşir.
  • Kesisiz işlem uygulanır. Böylelikle işlem sırasında derinin enfeksiyon kapma riski en aza indirilir.
  • Tamamen dökülmüş saçlara veya dökülmesi devam eden hastalara uygulanabilir. Bölgesel olarak, doğal görünüme sahip saç ekimi yapılmasını mümkün kılar. Ekim sırasında, dökülmemiş ve sağlıklı saçlar herhangi bir hasar görmez.
  • Tüm bunlardan daha önemlisi işlem sonrasında bölgede herhangi bir iz kalmaz.

DHI Saç Ekim Yönteminde Kesi Atılır mı?
DHI kesi atılır mı

“DHI saç ekiminde kesi yapılmaz. Bu ekim uygulamasında kalem formunda medikal bir alet kullanılır.” 

Hastalar DHI Saç Ekimini Neden Tercih Etmeli?

“Bu işlemde daha sık saç ekimi yapılabilir. Böylelikle de daha doğal sonuçlar elde edilir. Bunun yanında bu uygulamada saç köklerinin bekleme süreci oldukça kısadır. Bu sayede de işlem sırasında ve sonrasında oluşabilecek saç kaybı minimumda yaşanır. DHI uygulamasında mevcut saçlara zarar verilmeden işlem uygulanır.

Bu teknik ile uygulanan DHI saç ekimi, saç dökülmesi tamamlanmamış hastalar için önemli avantajlar yaratır. Bu nedenle DHI saç ekimini tavsiye ediyoruz. DHI saç ekim yöntemine uygun olup olmadığınızı anlamak için alanında uzman bir merkezde ön inceleme yaptırabilirsiniz. Uzman bir doktorun kontrolü ve saç yapısının incelenmesi sonucunda da en doğru uygulamayı yaptırabilirsiniz.”

GOld City Hair


Yayınlanma tarihi: 03/06/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön