Ağrısız, İğnesiz Saç Ekimi Mümkün Mü?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Ağrısız, İğnesiz Saç Ekimi Mümkün Mü?

Daha evvel tripanofobi şikayetini duydunuz mu? Duymadıysanız hemen söyleyelim, tripanofobi iğneden korkma fobisi olarak biliniyor.

Tripanofobisi olanların en fazla muzdarip olduğu medikal tedavilerin başında ise saç ekimi geliyor.

Saç ekimi hemen herkesin bildiği gibi farklı aşamalarda kafa bölgesinin uyuşturulması ve saç köklerinin transfer edilmesi ile yapıldığı için tripanofobisi olanlar maalesef saçsızlık sorununu çözümlemek için, saç ekimden faydalanmak isteseler bile iğne korkuları sebebiyle bu çağdaş tedaviye sıcak bakamıyorlar.

Ağrısız, iğnesiz saç ekimi konusunu Gold City Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk. Tripanofobisi olanlar için nasıl bir çözüm sunduklarını Yeniben’e anlattılar:
Gold City

Ağrısız Saç Ekimi Mümkün

ağrısız saç ekimi“Sizin de söylediğiniz gibi saç ekimi yaptırmayı düşünen bazı kişiler, iğne korkuları sebebiyle, çok istiyor olsalar dahi, konuya sıcak bakamıyorlar.

Saç ekimi için herhangi bir aşamada iğne içermeyen bir çözüm arıyorlar ve sorguluyorlar. Bu durum bazen iğne korkusundan kaynaklanıyor, bazen de saç ekimi operasyonu sırasında iğnelerin rahatsızlığına katlanmak istemiyorlar.

Tüm bu kuruntunun ardında aslında daha evvel saç ekimi yaptırmış ve iğnelerin çok acıttığı bilgisini vermiş deneyim hikayeleri yatıyor.

Öncelikle şunu söylemek isteriz, güncel durum itibariyle, ağrısız saç ekimi yapmak mümkündür, dahası saç ekimi yaptıranların yorumlarına baktığımızda, %98 oranında ağrısız bir süreç geçirdikleri geri bildirimini verdiklerini görürüz.

Çünkü artık kullandığımız lokal anestezi çeşitleri sayesinde ve saç ekimi sonrası yapılan bakımla bu süreç son derece konforlu bir şekilde atlatılabiliyor.”

İğnesiz Saç Ekimi de Mümkün

iğnesiz saç ekimi“Gelelim iğnesiz saç ekimine… Herhangi bir nedenle kişiler, iğnesiz saç ekimi operasyonu istiyorlarsa şanslılar.

Günümüzün gelişmiş imkanlarıyla lokal anestezi için herhangi bir iğne kullanmadan ve lokal anestezi için başka çözümlerden yararlanarak saç ekimi yapabiliyoruz.

DHI (Direct Hair Implantation) veya FUE (Follicular Unit Extraction), hangi tekniği tercih ederseniz edin, her ikisinde de iğnesiz bir şekilde uygulama yapılabiliyor.

İğnesiz anestezi için özel iğnesiz bir alet kullanıyoruz ve bu cihaz kişilere ağrısız bir saç ekimi deneyimi sunuyor.

İğne korkusu olan kişileri sakinleştirmek için iğnesiz saç ekimini zaten özellikle öneriyoruz. Bu tarz bir fobisi olan kişilerin ilk seansta yaşadığı rahatsızlıktan sonra ikinci seansa gitmek istemediğini biliyoruz ve bunun önüne geçebilmek ve olabildiğince konforlu bir süreç yaşatabilmek amacıyla iğnesiz saç ekimini kullanıyoruz.

Saçlı deri, sinirler ve kılcal damarlarla dolu bir bölgedir. Saç ekimi operasyonları sırasında kullanılan geleneksel anestezi yöntemleri, operasyonun yapılacağı bölgenin uyuşturulması için enjeksiyon yapılmasını gerektirir.

İğnesiz saç ekimi ile tüm süreç boyunca kişiler rahatlayabilir, film izleyebilir, kitap okuyabilir veya müzik dinleyebilir.

İğnesiz saç ekiminin bir diğer faydası da operasyon sonrası enfeksiyon kapma riskinin büyük ölçüde azalmasıdır çünkü kişinin cildine nüfuz eden herhangi bir iğne olmayacaktır.”

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) Tarafından Onaylanmıştır

WHO“Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var: İğnesiz saç ekimi sırasında lokal anestezi için kullanılan bu özel alet WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından onaylanmıştır.

Sonuç olarak ihtiyaç duyulan lokal anesteziyi iğne kullanmadan uygulayabildiğimizi, saç ekimi operasyonunu iğnesiz olarak seçen herkesin, operasyon sırasında lokal anestezi için kullanılan iğnelerin istenmeyen rahatsızlığının üstesinden gelebildiğini vurgulamak isteriz.”


Yayınlanma tarihi: 18/04/2023

-

Son Güncellenme: 18/04/2023

Başa Dön