“Ağız Sağlığı Kişisel Bakım Devrimine Dahil Olmalı”

Gülüş Tasarımı
Gülüş Tasarımı tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

“Ağız Sağlığı Kişisel Bakım Devrimine Dahil Olmalı”

22-28 Kasım tarihleri “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak Türkiye’de, toplumu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek amacıyla kutlanıyor.

Ağız Sağlığı Tüm Vücut Sağlığını Etkiliyor

ağız ve diş sağlığı
Diş hekimleri,  ağız ve diş sağlığının bütünsel vücut sağlığı açısından son derece önemli olduğunu vurguluyor.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Diş Hekimi Tarık İşmen, EDAD (Türk Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği) Başkanı Diş Hekimi Kübel Özkut ve MINEC Türkiye Bilimsel Kurul Üyesi Diş Hekimi Prof. Dr. Aslan Yaşar Gökbuget ağız sağlığının tüm vücut sağlığına etkilerini paylaştı.

GSK Tüketici Sağlığı Türkiye Genel Müdürü Özlem Kaynak ise ağız sağlığı alanında hayata geçirdikleri farkındalık projelerinden bahsetti.

Ağız ve diş sağlığıyla alakalı sorunlar; romatoid artrit, kardiyovasküler hastalıklar, inme, obezite, diyabet ve böbrekle bağlantılı sistemik problemlerin ortaya çıkmasını kolaylaştırabiliyor.

Hekimler bu gibi olası rahatsızlıkların yanı sıra psikolojik sağlık açısından da ağız sağlığının önemli olduğunu aktarıyor. Bu sebeple diş ve ağız bakımının günlük rutinin bir parçası olması konusunda da uyarıda bulunuyorlar.

Hazır Gıdalar da Ağız Sağlığını Bozuyor

hazır yiyecek ve diş sağlığı
TDB Başkanı Diş Hekimi Tarık İşmen, “Hazır gıda endüstrisinin gelişmesi ve beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle ağız sağlığında, dolayısıyla genel vücut sağlığında bozulmalar ortaya çıktı.

Doğal beslenmenin yerini alan hızlı tüketim yiyecekleri içerdikleri katkı maddeleriyle birlikte çürük riskini artırıyor.

Sağlıklı beslenme ve sağlıklı diş etleri için protein alımını artırmalıyız, yiyecekleri daha uzun süre çiğnemeliyiz ve günde en az 2 defa dişlerimizi fırçalamalıyız” dedi.

Yeniben'de Gülüş Estetiği tedavisinde öne çıkan doktor olmak için tıklayınız!


Yayınlanma tarihi: 26/11/2021

-

Son Güncellenme: 26/11/2021

Başa Dön