8. Ulusal Dermatolojik Cerrahi Günleri 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara Sheraton Otel'de


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

8. Ulusal Dermatolojik Cerrahi Günleri 18-21 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara Sheraton Otel'de

2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Dermatolojik Cerrahi Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Dermatolojik Cerrahi Günleri bu yıl gerçekleştirilebilecek.

8. Ulusal Dermatolojik Cerrahi Günleri 19 – 22 Kasım 2020 tarihleri arasında Ankara Sheraton Otel’de yapılması planlanan etkinlik Covid-19 pandemisi sebebiyle iptal olmuştu. Hem katılımcıların hem de toplum sağlığının riske atılmaması için “8. Ulusal Dermatolojik Cerrahi Günleri” 18 – 21 Kasım tarihine ertelenmişti.

Her iki yılda bir gerçekleşen etkinliğin ilki, 2006 yılında International Society for Dermatologic Surgery ile birlikte düzenlenmişti. O tarihten sonra bu etkinlik geleneksel bir özellik kazandı ve dernek tarafından düzenlenmeye devam ediyor.

Derneğin Açıklamalarına Göre Dermatolojik Cerrahi Günleri’nin Amacı

tıp kongresi

  • Dermatolojik cerrahinin iki temel parçası hakkında bilgilendirme yapmak.

  • Eksizyonel cerrahi ve Kozmetoloji konularında dünyadaki en güncel bilgileri ve uygulamaları Türkiye’ye taşıyarak ilgili hekimlerle paylaşmak.

  • Geliştirilen yeni uygulamaların kullanım düzeyini en üst seviyeye taşımak ve yaygınlaştırmak.

Toplantı sırasında meslektaşlar arasında yoğun bilgi ve tecrübe alışverişinin gerçekleşmesi sonucu bireysel mesleki gelişime de önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

8. Dermatolojik Cerrahi Günleri’nde de önceki toplantılarda olduğu gibi hem dünyada hem de Türkiye’de dermatolojik cerrahi alanında tecrübeli ve söz sahibi değerli bilim insanlarının yer alacağı duyuruldu.

mikrofonAnkara Sheraton Otel’de yapılacak konferans ve panellerin yanısıra katılan hekimlerin aktif uygulama yapabilecekleri kurslar da gerçekleşecek.

Ayrıca daha önceki yıllarda çok ilgi gören ve dermatolojik cerrahi uygulamaları için büyük önem arz eden kadavra üzerinde anatomi kursu da yapılacak. Bu kurs, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma tarihi: 17/06/2021

-

Son Güncellenme: 06/01/2022

Başa Dön