20'li, 30'lu, 40'lı ve Üzeri Yaşlarda Yüz Dolgularının Kullanımı

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

20'li, 30'lu, 40'lı ve Üzeri Yaşlarda Yüz Dolgularının Kullanımı

Erkekler ve kadınlar, yirmili yaşlardan kırklı, ellili yaşlarına kadar her yaşta yüz dolgusu kullanıyorlar. Peki hangi yaşta ne fayda sağlar? Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat anlatıyor:
Gokce Haspolat
“Yüz dolguları, güvenlikleri ve uzun süreli sonuçları nedeniyle son derece popüler uygulamalar. Hastalara tedaviye devam etme veya tedavinin kendilerine göre olmadığını belirlemek için yaş önemli bir faktördür.

Elbette yirmili yaşlardaki bir hastanın yüz dolgusu tercih etme sebepleri kırklı veya ellili yaşlardaki birisinden için farklı olacaktır.”

Yirmili Yaşlar İçin Yüz Dolgusu

genç kadın“Yirmili yaşlarındaki birçok hasta için, yaşlanma belirtileri tedavi görecek kadar fazla değildir, bu nedenle yirmili yaşlardaki yüz dolguları büyük ölçüde estetik ve görünümle ilgilidir.

Bu yaşlarda en popüler tedavi dudak dolgusudur. Dudaklara hacim kazandıran, dolgun bir görünüm yaratan dudak enjeksiyonları, minimum rahatsızlık ve iyileşme süresi ile çok kolay bir prosedürdür.

Dudak enjeksiyonlarından kaynaklanan şişlik, morluk ve rahatsızlığın çoğu birkaç saat sonra azalır ve normalde ikinci gün her şey tamamen yerleşir ve keyfini sürme zamanı gelir.

Ayrıca bu yaş grubunda bir diğer popüler tedavi ise, jawline yani çene hattına yaptığımız dolgu uygulamalarıdır.”

Otuzlu Yaşlar İçin Yüz Dolgusu

otuzlarında kadın olmak“Erkekler ve kadınlar genellikle otuzlu yaşlarında yaşlanma belirtilerini fark etmeye ve çözüm aramaya başlarlar.

Dermal dolgu maddeleri, yaşlanma karşıtı süreçle savaşmaya başlamanın ideal yoludur ve yüz dolgu maddeleri, otuzlu yaşlarda, kaz ayakları ve göz altı torbaları veya oyukları olanlar için son derece idealdir.

Yüz dolgu maddelerinin kullanılması, sorunlu olan bölgelere hacim verir, çizgileri ve kırışıklıkları doldurur. Dermal dolgu markaları, vücutta doğal olarak oluşan bir madde olan hyaluronik asit içerir.

Hyaluronik asit yüze nem katar ve kolajeni destekler, bu da otuzlu yaşlarında yaşlanma belirtileriyle savaşmaya başlamak isteyen insanlar için ideal bir tedavi haline getiriyor.”

Kırklı Yaşlar İçin Yüz Dolgusu

40lı yaşlarında kadın “Hastalar kırklı yaşlarındayken, daha derin ve belirgin hale gelen ince çizgilere ve kırışıklıklara sahip olma eğilimindedirler.

Bu, bireylerin gerçekte olduklarından daha yaşlı görünme konusunda endişelenmeye başladıkları zamandır. Hastalarda sigara, güneşe maruz kalma, genetik ve yüzün, özellikle de ağzın tekrarlayan, doğal hareketi dahil olmak üzere, kırışıklıkların oluşmasının birçok nedeni vardır.

Yaşlanma kaçınılmazdır, ancak dikey çizgileri veya sigara içenlerin çizgileri gibi yaygın sorunlu alanlar için yüz dolgusu, gülme çizgileri ve yanaklardaki hacim kaybı dermal dolgu maddeleri ile tedavi edilebilir.“

Hastalar her yaşta güneşten uzak durarak, sigara içmeyerek ve önleyici tedbir olarak farklı tedaviler uygulayarak yaşlanma sürecini yavaşlatabilirler.

Dermal dolgu prosedürünün en güvenli ve mümkün olan en iyi sonucunu sağlamak için enjekte edilebilir dolgu maddeleri konusunda bilgili ve deneyimli bir doktor seçmelerini öneriyorum.”


Yayınlanma tarihi: 14/06/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön