1 Enjektör Dolgu İle Çok Şişer Miyim?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

1 Enjektör Dolgu İle Çok Şişer Miyim?

Yaşlanmanın birçok gözle görülür belirtisinin hacim kaybı ile bağlantılı olduğunu biliyoruz. Yüz dokuları inceldikçe, burun ve ağız çevresinde çizgiler oluşur ve yanaklar biraz oyuk görünür.

Dermal dolgu maddeleri, kırışıklıkları yumuşatmaya, dudakları dolgunlaştırmaya ve daha genç bir görünüm kazandırmaya yardımcı olmak için temelinde kaybolan hacmin yerine geçiyor.

Enjekte edilebilir dolgu tedavileri hakkında sorularımızı Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat yanıtlıyor:
Gokce Haspolat

“Sizin de söylediğiniz gibi dermal dolgu maddeleri, kaybolan hacmi geri kazandırmak, çizgileri düzeltmek ve kırışıklıkları yumuşatmak veya yüz hatlarını iyileştirmek için derinin altına enjekte edilen jel benzeri maddelerdir.


Dünya üzerinde yılda 1 milyondan fazla erkek ve kadın, ameliyatsız bir şekilde daha genç görünmek için ve üstelik ameliyata nazaran daha az maliyetli olduğu için bu popüler yüz gençleştirme tedavisini tercih ediyor.

Fakat en çok şişmiş bir surattan korkuyorlar. 1 cc dolgu ile yüzüm çok şişer mi, dudağım nasıl gözükür gibi kafa karışıklıkları var.

Şimdi ben size öncelikle dermal dolgu maddelerini nerelerde ve nasıl kullanıyoruz, bu dolguların içinde neler var, onları anlatmak istiyorum. Akabinde bu açıklamalar sonrasında konu daha net anlaşılacaktır.

Sadece Kırışıklık Tedavisi Değil, Bakın Dolgular Başka Ne İşe Yarıyor

dolgu uygulamaları

Dermal dolgular çoğunlukla kırışıklık sorunu ile bağlantılı olarak bilinse de ve evet bu konuda da son derece iyi olsalar da daha fazlasını da yapmamıza izin veriyorlar. Örneğin;

  • Burun ve ağız çevresindeki çizgiler, gülümseme çizgileri
  • Nazolabial veya şakaklara hacim kazandırma
  • Borkod dediğimiz dikey dudak çizgileri
  • Dudakları dolgunlaştırın ve geliştirme, asimetrinin düzeltilmesi
  • Çene kıvrımının, ucunun düzeltilmesi,
  • Jawline oluşturma
  • Yüz özellikleri arasındaki simetrinin düzeltilmesi

Dolgunun İçinde Ne Var?

dolgunun içinde neler varKullandığımız farklı dolgu ürünleri var. Genel olarak dolgu maddeleri yapıldıkları maddeye göre sınıflandırılır. 

Hyaluronik Asit (HA) Dolgular

Hyaluronik asit, cildinizde zaten bulunan doğal olarak oluşan bir maddedir. Cildin dolgun ve nemli kalmasına yardımcı olur. HA dolgu maddeleri tipik olarak yumuşak ve jel benzeridir.

Sonuçlar geçicidir, 6 ila 12 ay veya daha uzun kalabilir. Çoğu HA dolgu maddesi, tedavi sırasında ve sonrasında rahatsızlığı en aza indirmeye yardımcı olmak için lidokain içerir. 

Kalsiyum Hidroksilapatit (CaHA) Dolgular

Kalsiyum hidroksilapatit de esas olarak kemiklerimizde bulunan doğal olarak oluşan bir maddedir. Bir dolgu maddesi içinde kullanıldığında, kalsiyum parçacıkları neredeyse mikroskobiktir ve pürüzsüz bir jel içinde süspanse edilir.

Bir CaHA dolgu maddesinin kıvamı tipik olarak bir hyaluronik asit dolgu maddesine göre daha kalındır, kalıcılığı yaklaşık 12 ay sürer.

Kalsiyum hidroksilapatitin ayrıca doğal kolajen üretimini uyarmaya yardımcı olduğu bildirilmektedir ve daha derin çizgiler ve kırışıklıklar için kullanılır. 

Poli-L-laktik Asit Dolgular

Poli-L-laktik asit biyouyumlu yani vücutta kullanımı güvenli, biyolojik olarak parçalanabilen sentetik bir maddedir. Çözünebilir ipler gibi yıllardır tıpta kullanılmaktadır.

Poli-L-laktik asit ürünleri teknik olarak "kollajen uyarıcılar" olarak sınıflandırılır, çünkü ince çizgileri yumuşatmak için cildinizin doğal kolajeni yeniden oluşturmasına yardımcı olur.

Poli-L-laktik asit dolguları daha derin yüz kırışıklıklarını tedavi etmek için kullanırız ve sonuçları 2 yıldan fazla sürebilir. 

Polimetilmetakrilat (PMMA) Dolgular

Polimetilmetakrilat (PMMA), tıpta kullanılan sentetik, biyouyumlu bir maddedir. Dermal dolgu maddelerinde PMMA, sürekli destek sağlamak için süresiz olarak derinin altında kalan bir "mikroküre" veya küçük top şeklini alır.

PMMA dolgu maddeleri ayrıca ciltte yapı ve sıkılık sağlayan doğal olarak oluşan bir madde olan kolajen içerir. 

Şimdi en başta sorduğunuz sorunun cevabına gelecek olursak. Piyasadaki bu kadar çok dermal dolgu ürünü varken bir doktorun rehberliği olmadan hangi seçeneğin sizin için en iyi olduğunu bilmek zordur.

Dahası ne kadar enjekte edilmesi gerektiği de aynı şekilde uzman doktorun kişiye özel planlamasıyla belirlenir. Hangi bölgeye hangi soruna ne kadar dolgu enjekte edilmelidir bunu ancak bir doktor tarafından muayene edildikten sonra anlayabilirsiniz.

Her ürün, belirli bir dokuya, yoğunluğa ve enjeksiyon derinliğine sahip olacak şekilde benzersiz bir şekilde formüle edilmiştir.

Doktorunuz sizin için en iyi ürünün hangisi olduğunu belirleyecektir. Kısaca siz miktara, şişip şişmeyeceğinize dair endişeler taşımamak için, özellikle doktor seçiminize odaklanmanızı öneririm."


Yayınlanma tarihi: 27/07/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön