Uzm. Dr. Zahide Eriş: Jawline Dolgusu Yüze Karakter Katar

Jawline Çene Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Zahide Eriş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Uzm. Dr. Zahide Eriş: Jawline Dolgusu Yüze Karakter Katar

Güçlü bir çene çizgisini ve mükemmel orantılı bir çeneyi kim istemez? Bazı insanlar güçlü bir çene çizgisi ile doğmalarına rağmen bazısı tam tersi durumda.

Bu genetik, ırksal bir miras aslında. Fakat gelişen medikal estetik uygulamaları ile çene hattınızı veya çenenizi daha keskin ve belirgin hale getirebilecek oldukça basit ve ameliyatsız çözümler bulunuyor.

Son dönemlerin en fazla talep gören uygulamaları arasında yer alan 'Jawline dolgusu' hakkında merak ettiğimiz tüm soruları Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zahide Eriş cevaplıyor:
Zahide Eris
"Evet jawline son 4 senedir en fazla sorulan konular arasında yer alıyor. Bugüne kadar hemen herkes dudak dolgularına yoğunlaşmıştı ve genelde de dudak dolgusu çok iyi biliniyor artık.

Jawline dolgusu da aynı türden bir dolgu. Aslında dermal dolgu maddelerini çok fazla yerde kullanabilme şansına sahibiz, işte bunlardan birisi de çene hattıdır.

Jawline Dolgusu Çene Dolgusu Aslında Nedir? Farklı Bir Dolgu Malzemesiyle Mi Yapılıyor?

dolguJawline veya çene dolgu işlemleri farklı bir medikal dolgu ile yapılmıyor. Genellikle dermal dolguyu oluşturan madde hyaluronik asittir.

Hyaluronik asit, zaten vücut tarafından da üretilen, cilt dokusuyla uyumlu olan, ona daha dolgun, daha sıkı ve gençleşmiş bir görünüm veren bir maddedir.

Hyaluronik asit, sürekli olarak doğal görünümlü ve uzun ömürlü sonuçlar verdiği için medikal estetik için son derece önemli bir maddedir. Yani aynı dolgu maddesini başka bir alanda ,jawline hattında kullanmış oluyoruz.

Jawline Dolgusu Tam Olarak Ne İşe Yarar?

jawline dolgusuJawline dolgusu çene kontürlerinin yeniden belirginleştirilmesi işlemidir. Temel olarak üç kısımdan oluşur; arka çene köşesinin belirginleştirilmesi, keskin bir alt çene konturü ve çene ucu pozisyonu geride ise bu alanın öne alınması.

Bazı insanlarda yüzlerinin geri kalanına kıyasla çenelerinin çok küçük, çok zayıf veya belirgin olmadığını görürüz. Çene hattı, Jawline dolgusu yüze karakter katar.

Hyaluronik asit bazlı dermal dolgu, bu sorunların bazılarını gidermek ve çene bölgesine bir yapı oluşturmak için kullanılabilir.

Çeneyi uzatmak veya çene hattını kontürlemek için çene içine ve hattına dermal dolgu enjekte edebilir. Yüz simetrisini iyileştirmek, çeneyi yukarı veya aşağı hareket ettirmek için de dermal dolgu kullanılabilir.

Güçlü bir çene hattı, genellikle yüzün en çekici ve çarpıcı özelliklerinden biri olarak kabul edilir. Bu hatta doğuştan sahip olmayabilirsiniz ya da yaşlanma sürecinin bir parçası olarak bu bölgede form kaybı yaşayarak çene çizginizi kaybetmiş olabilirsiniz.

Jawline dolgu, bir kişinin çene çizgisinin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilecek en iyi uygulamalardan biridir. Cildi dolgunlaştırmak, daha belirgin bir yapı oluşturmak, sarkık bir çene hattının görünümünü azaltmaya yardımcı olmak için bölgeye enjekte edilebilir.

Çene hattı dolgusu kişinin yüzünün görünümünü önemli ölçüde iyileştirebilir ve bu da elbette özgüvene olumlu şekilde yansır.

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılıyor?

jawline dolgusu yapılışıJawline dolgu uygulamasını her doktor farklı şekilde yapabilir. Aslında birkaç temel adım vardır. İlk olarak, muayene kısmı gelir ve çok önemlidir.

Muayene doktorunuza tam olarak ne tür sonuçlar elde etmek istediğinizi açıklama fırsatı verir ve doktorunuz da size neyin tam olarak uyacağı hakkında sizi bilgilendirir.

Anestezik krem kullanılabilir. 15 dakika bekledikten sonra işleme başlanır. Tam çene kemiğinin başlangıç noktasından ince bir kanülle giriş yapılır, çene ucuna kadar ilerlenerek dolgu verilir.

İstenilen efekti yakalayabilmek için kontroller yapılır ve ortalama yarım saat kadar süren çene dolgusu uygulaması biter.

Jawline Dolgusu Ağrılı Bir İşlem Mi?

jawline dolguHerkesin acıya tepkisi farklıdır. Bu sebeple cevaplaması zor bir soru! Bazı insanlar için hiç acı yoktur. Fakat bazısı hissettiği duygunun acı değil, rahatsızlık hissi olduğunu söylüyor.

Daha düşük ağrı eşiğine sahip olanlar da hiç korkmasınlar çünkü çoğu dermal dolgunun içerisinde lidokain maddesi vardır ve bu madde de uygulamanın daha az ağrılı hale gelmesine yardımcı olur.

Jawline Dolgusunun Yan Etkisi Var Mı?

çene dolgusu yan etkisiJawline dolgusu uygulaması aslında çok düşük riske sahiptir çünkü çoğu dolgu ürünü vücudumuzda zaten bulunan hyaluronik asitten yapılmıştır.

Bu, bedenin dermal dolgu maddesine reaksiyon riskinin çok düşük olduğu anlamına gelir. Tedaviden hemen sonra kızarıklık, hafif morarma ve şişlik gibi bir yan etki yaşayabilirsiniz. Tüm bunlar birkaç gün sonra geçer.

Jawline Çene Dolgusu Sonrası Neler Yapılmalı?

çeneÇene hattı ve çene dolgusu aslında çok az bakım gerektirir. Tedavi edilen bölgenin şeklini ne kadar süreyle koruyacağı, genetik faktörlere ve yaşa bağlı olarak değişebilir ama ilk günkü gibi taze ve muhteşem görünmesini sağlamak için bazı şeyler yapılabilir. 

İşlem sonrası en az altı saat tedavi edilen alana dokunmayın. İşlemden sonraki gece sırtüstü uyumanızı öneriyorum. İşlem sonrası en az bir hafta yoğun ısıdan veya yoğun soğuktan kaçının.

İşlemden hemen sonra alkol almaktan kaçının çünkü tedavi edilen bölgede morarma ve şişlik artabilir.

Jawline Dolgusu Erkeklere De Yapılabilir Mi?

erkeklerde jawline dolguElbette yapılır ve çok da güzel bir efekt yaratır. Çene hattı kadın ve erkekte çok farklıdır, erkekte çene yapısı çok daha baskın ve keskin sınırlıdır. Hatta yüzün karakteristiğini belirleyen belki de en önemli alandır erkekte.

Bu nedenle Jawline dolgusu erkek hastalarımda da sıklıkla kullandığım bir uygulama ve çok da güzel sonuçlar almaktayım.


Yayınlanma tarihi: 14/09/2022

-

Son Güncellenme: 15/11/2022

Başa Dön