Burun estetiği yaptırmaya karar verdiğimde hiç tereddüt...
Devamını okuBurun Estetiği
Bahar Özbal tarafından yazılmış, Doç. Dr. Süleyman Taş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.



İsmail Bey sayesinde çok rahat bir süreç yaşadım. Sonuçtan...
Devamını oku

Burun Estetiği Ameliyatı, burnun anatomisinde (yapısında) var olan bozuklukların giderilmesi yönünde yapılan, estetik kaygı ve/veya anomalilere (doğuştan gelen yapısal bozukluklara) bağlı gerçekleştirilen cerrahi işlemlerin bütününe verilen addır.
Burun Estetiği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Burun estetiği fiyatlarını etkileyen birçok unsur vardır, bunlara örnek olarak burun estetiği yaptırmak isteyen bir hastamıza Yeniben Soru&Cevap sayfasında, Prof. Dr. Nazım Çerkeş şöyle yanıtlıyor: “Burun estetiği ameliyat ücretleri sizde yapılacak girişimin zorluk derecesine ve süre olarak uzunluğuna bağlı olarak, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu nedenle hastayı yakından görmek ya da en azından fotoğraflarını görmek gerekir. Daha önce burun ameliyatı geçirdiniz mi? Nefes alma şikayetiniz var mı? Bunlar da ameliyat fiyatını belirleyen faktörlerdir.”
Açık ve kapalı olmak üzere 2 tip ameliyat tekniği vardır ancak kapalı ameliyat tipinde uygulanan delivery (getirme) ve non-delivery (getirmeme) adı verilen teknikler de yaygın olarak kullanılmaktadır.
Ameliyatlar; operasyonun şekli ve içeriğine bağlı olarak ortalama 1,5 - 4 saat aralığında, çoğunlukla genel anestezi altında gerçekleştirilir. Planlanan operasyona bağlı olarak zaman zaman lokal anestezinin tercih edildiği durumlar da vardır.
1- Kapalı burun estetiği ameliyatı:
Kapalı burun estetiği ameliyatı, genel anestezi altında ortalama 1,5 - 4 saat aralığında sürer. Hastanede bir gece yatış sonrası kişinin taburcu olmasına olanak tanır.
Her ne kadar seçilen ameliyat tekniği bu morluk ve şişlikler üzerinde etkili tek unsur olmasa da kapalı burun estetiği ameliyatı sonrası oluşan morluk ve şişlikler açık burun estetiği ameliyatına oranla daha hafiftir.
2- Açık burun estetiği ameliyatı:
Açık burun ameliyatı, kapalı burun ameliyatlarına kıyasla çok daha kontrollü gerçekleştirilebilmektedir.
Burun estetiği ameliyatının nasıl yapıldığı hakkında ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.
- Hump yani “çıkıntılı burun sırtı” diğer bir deyişle “kemikli burun” yapısı
- Burnun aşırı büyük ya da aşırı küçük yapıya sahip olması
- Burun ucunun düşük ya da kalkık olması
- Dar, geniş ya da asimetrik burun kanatları
- Yanlara doğru genişleyen burun kemiği
- Dar yapılı burun kemiği
- Yüz aksını bozan, aksiyel deviasyon yani burnun bir tarafa doğru daha eğik görünüme sahip olması
- Burun sırtının düşük ya da çıkık olması
- Grek (Alın ile burun arasında kavisli geçiş olmaksızın devam eden burun tipi) burun sorunu. Ameliyat bu kavisin oluşturulması amacıyla yapılır.
Burun yapısı bozulmuş ve yaşam kalitesi kötü etkilenen kişiler burun ameliyatı için doğru adaylardır. Bu sağlık sorunları;
- “Burun eti büyümesi” yani “Konka Hipertrofisi”: Sağlıklı burun yapısı içinde bulunan ve toplamda 6 adet olan, konkalar (burun etleri) zaman içinde aşırı büyüme gösterebilir. Bu sorun kalıcı bir sorundur ve sorunun çözümü için Burun Estetiği Ameliyatı gerekir.
- Nazal mukozada (burun içi sümük dokusunda) yapışıklık
- Nazal Valv (yani nefes alma sisteminde) meydana gelmiş bozukluklar
- Septum deviasyonu (burun kemiği eğriliği)
- Dar ya da kontrakte (kasılmış) yapıya sahip burun delikleri
- Kanama,
- Enfeksiyon,
- Septumda (burun kemiğinde) delik oluşması,
- Burun sırtının aşırı oyuntulu yapılmasına bağlı burun sırtında çökme,
- Burun etlerinin aşırı derecede küçültülmesi ya da yeteri kadar küçültülmemesi durumunda burun kuruluğu,
- Burun ucundan çok fazla kıkırdak çıkarılması durumunda burun kanatlarında çökme
- Estetik olarak sonuçtan memnun olmama.
Tercih edilen ameliyat tekniği, kullanılan anestezi yöntemi ve tüm modern tıp uygulamalarına rağmen estetik burun ameliyatı sonrası şişlik olabilir.
Panik yapmayın, bu normal!
Bu şişlikler önce burun sırtında, sonra ortasında ve son olarak da burun ucu ve burun ile alnın birleşme noktasında azalarak yok olur.
Burun estetiği sonrası ödem ve şişlik için doktorların genel önerisi burun masajı ve sabretmektir. Burun estetiği sonrasında daha hızlı iyileşmeyi sağlamak için Yeniben Soru&Cevap sayfasında ödem giderici krem olup olmadığını soran hastamıza Doç. Dr. Süleyman Taş: “İyileşme sürecinde beslenme önemli olmaktadır. Beslenmenize dikkat edip kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Ödemleri daha hızlı geçirmek için herhangi bir krem bulunmamaktadır.” diye yanıt verirken, Op. Dr. Ekrem Keskin ise burun masajının önemini vurguluyor: “Burun ameliyatı sonrasında 1.yıla kadar masaj yapmanızı öneriyoruz. Masaj dışından ödemlerin azalmasını sağlayacak başka bir metod yoktur.”
Burun estetiği yaptırmak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan birisi de burun estetiği sonrası burun ucu düşmesidir.
Ameliyatının üzerinden 5 ay geçen ve burun estetiği sonrası burun ucu düşmesi olduğunu söyleyen bir hastanın Yeniben Soru-Cevap sayfasında sorduğu soruya Doç. Dr. Süleyman Taş’ın yanıtı şöyledir: “Burun estetiğinde iyileşme süreci 1 yıl olmaktadır. Bu süreç tamamlanana kadar beklemeniz daha sağlıklı olacaktır. Ameliyatınızı gerçekleştiren Doktorunuz ile görüşmenizi öneririz. Zamanla şişlikler indiği için burun ucu düşüklüğü hissetmiş olabilirsiniz.”
Yayınlanma tarihi: 01/01/2018
-
Son Güncellenme: 09/04/2021
Hasta Yorumları
2 Hasta YorumuBurun estetiği yaptırmaya karar verdiğimde hiç tereddüt etmeden Tamer Bey'e gittim ve şimdi ne kadar doğru bir karar...
Devamını oku

İsmail Bey sayesinde çok rahat bir süreç yaşadım. Sonuçtan da çok memnunum. Her şey için kendisine teşekkür...
Devamını oku

Fotoğraflar
Videolar
Doktorlar
1095 Burun Estetiği Doktoru







Soru&Cevap
396 Burun Estetiği Soru&CevaplarıBlog Yazıları
